Babás jóga

A szülést követő 6. héttől lehetőség van a babáddal való közös mozgásra. Ez egy jó alkalom a kettőtök közötti bensőséges kapcsolat elmélyítésére. A baba masszírozása erősíti immunrendszerét, jó hatással van az idegrendszerre. Az érintés, passzív mozgatás és közös mozgás kombinációja sok érzékletet magába foglaló ingerlésként éri a babát, segíti fejlődését és háromdimenziós térérzékelését.

A jóga segítségével a hát- és derékfájás kompenzálható, regenerálódhatsz és feltöltődhetsz, visszaszerezheted szülés előtti kondíciódat. Speciális gyakorlatokat tanulhatsz a hasüregi szervek visszarendeződésére is.

A foglalkozás első 45 percében csak a babával foglalkozunk, masszírozzuk, passzív jóga gyakorlatokat végzünk. Közben mondókázunk, énekelünk, több módon is fejlesztjük így a babákat.

A foglalkozás második felében az anyukakkal regeneráló és erősítő jóga gyakorlatokat végzünk, közben a babák elnézelődnek, sokszor el is alszanak.

Nem szükséges semmi extra felszerelés, csak amire egyébként is szükségetek lehet. Az óra folyamán lehet tisztába tenni, szoptatni, etetni is a babákat.